Η πλατφόρμα της MyData έχει ανοίξει τις διαδικτυακές της πύλες!

Δείτε πως να μπείτε παρακάτω, καθώς και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ.


Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, ανοίγει η  αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ που αφορά την MyData.

Πλατφόρμα MyData Είσοδος εδώ


Δείτε συχνές ερωτήσεις εδώ και όλο το νομοθετικό πλαίσιο.



Το μήνυμα της ΑΑΔΕ

Καλώς ήρθατε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myDATA, δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application. Είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι πρωτίστως να εξυπηρετήσουμε τις επιχειρήσεις, παρέχοντας μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και θα τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ).


Μαζί με τη μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ ενισχύουν τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών. Επίσης, εδραιώνουν την αξιοπιστία στη σχέση της Φορολογικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις και λειτουργούν ως μηχανισμός οικειοθελούς συμμόρφωσης και πρόληψης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά και διευκόλυνσης των συνεπών επιχειρήσεων στην επιστροφή των φόρων που δικαιούνται.


Μέσα από την πλατφόρμα μπορείτε να δείτε το Συνοπτικό Βιβλίο της επιχείρησής σας, να επιλέξετε την Αναζήτηση Παραστατικών και να προβάλετε τα στοιχεία των τιμολογίων που έχουν διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ και αφορούν την επιχείρησή σας.


Τέλος, οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω της Φόρμας Εγγραφής μπορούν να αποκτήσουν τη δυνατότητα εκτέλεσης κλήσεων στο myDATA REST API την διεπαφή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ για την διαβίβαση των παραστατικών.


Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/50011/mydata-deite-thn-efarmogh-sthn-istoselida-aade